Anlägg en köksträdgård
Hobby

Anlägg en köksträdgård

Anlägg en köksträdgård! Det är ett roligt och lärorikt sätt att förse sig med friska, nyplockade grönsaker. Att ha en trädgård i köket ger dig möjlighet att odla dina egna livsmedel som du kan använda till matlagning. Kanske har du inte plats för en stor trädgård, men det betyder inte att du inte kan ha din egen liten trädgård på balkongen eller uteplatsen.

Först och främst bör du bestämma vilka grödor som ska planteras i din köksträdgård. Om det är första gången du odlar, rekommenderar vi att välja sorter som är lite mer tacksamma – till exempel tomater, squash och paprika. Naturligtvis finns det andra alternativ om man vill utmana sig själv lite extra! Fundera sedan på hur mycket tid och energi som behövs för att ta hand om de olika plantorna – vissa behöver regelbundna besprutningar medan andra bara behöver vattnas ibland.

Nu när allting är planerat är det dags att bege sig till affaren och hitta riktig jord samt eventuella redskap (tradgardsspade, spatel etc). Innan planting borde man undersoka jordens pH-niva for at se ifall den ar lagom sur/basisk for de valda plantornas skull; annars kan man anvanda speciell jordfrisering for at justera pH-nivan sa den passar in pa de olika sorternas preferenser.
Sedan ar det bara at slappa av och narvarande processen da naturen gor sin magi! Se till that varje dag tar hand om dina planteringar genom vanliga sysslor som vanning, gallring av torra blad etcetera sa that din kokstradgard far chansen to blommor upp fullstandigt under sommarmonaten!

Related posts

Följ en häftig blogg eller vlogg

Benro

Skriv din egen bok

Benro

Leave a Comment