Olika

Den mångsidiga plastskivan

Akrylskivor, det smarta alternativet till glas, har många användningsområden. Här är det endast fantasin som sätter gränser.

Populärt och tåligt material i industrin

Det finns ingen hejd på vad PLEXIGLAS, akrylskivor, kan användas till. Inom industrin är det ofta ett självklart alternativ till det ömtåliga glaset. Där används PLEXIGLAS till exempelvis billyktor, lampglas, badkar, skyltar, flygplansrutor, tv-skärmar och mycket annat. Några av fördelarna med akrylskivor är att de är UV-tåliga och gulnar därmed inte och att de är extremt tåliga och klarar av det nordiska stundtals hårda klimatet alldeles utmärkt. Vissa är till och med skottsäkra och de fungerar även bra till att skärma av för ljud utomhus.
Du hittar alla möjliga varianter av PLEXIGLAS och de finns även i färg – perfekt för att använda tillsammans med LED-belysning. Det ger ett modernt intryck och en häftig effekt.

Tips på vad du kan använda akrylskivor till hemmavid

Akrylskivor som fönster till exempelvis lekstugan är ett tåligt och klokt val. De passar utomordentligt bra som balkongskydd eller som snygga hyllor.

Du kan göra mycket dekorativt till hemmet med PLEXIGLAS. Vad sägs om att använda akrylskivor i stället för kakel ovanför spisen och diskbänken? Sätt en vacker tapetbit eller kanske foton under. Ett annat tips är att göra fina bordstabletter med hjälp av akrylskivor. En perfekt julklapp till nära och kära möjligtvis? Något som du kanske inte känner till är att det faktiskt går hur bra som helst att värma akrylskivorna så att de kan formas allt efter önskemål! Värm upp den i ugnen och låt fantasin ta fart. Nu kan du enkelt skapa skålar, uppläggningsfat och fina ljuslyktor att pryda ditt hem med. Låt kreativiteten flöda och du kommer säkerligen att komma på många fler användningsområden för den praktiska och tåliga akrylskivan. Tänk på att kemikalier kan skada akrylskivan. Det är bäst att rengöra skivan med endast varmt vatten och en mjuk bomullstrasa.

Related posts

Grävskopan – det kraftfullaste av verktyg

admin

Välj rätt tält

admin

LED strålkastare vs halogenstrålkastare: vad är skillnaden?

admin

Leave a Comment