Mode

Hur får man starkt och hälsosamt hår.

Vi ger dig fyra tips på hur du får ett fantastiskt, starkt och hälsosamt hår.

1, Klipp dina skadade ändar

Om ditt hår är mycket skadat, överväg att klippa bort de mest skadade delarna. Att ta bort skadorna från ditt hår kommer omedelbart att få ditt hår att se friskare ut. Vissa stylister rekommenderar att du klipper håret var 5:e vecka för ett friskt hår, medan andra föreslår en trimning var 6:e till 8:e vecka.

2, Lär känna din hårtyp

När du vet vilken typ av hår du har kan du bättre hålla det friskt genom att tillgodose dess behov. Du kan upptäcka din hårtyp genom att mäta dess täthet, struktur och styrka. Fråga gärna din frisör. Det finns några knep. Titta på en hårfläck på toppen av ditt huvud. Om du knappt kan se din hårbotten genom håret, har du hår med tjock densitet. Observera ett enskild hårstrå. Hur tjock eller tunt är det? Hårets styrka mäts genom porositet och elasticitet. Tvätta och handdukstorka håret och känn sedan på det. Om ditt hår känns ganska blött är det mer skadat/poröst, om det känns ganska torrt är det hälsosammare/mindre poröst.

3, Använd ett schampo och balsam av hög kvalitet som är designat för din hårtyp

Om du har fint hår kan du använda volymgivande eller förtjockande schampon och balsam; om du har tjockt eller fett hår, kanske du vill använda ett djuprengörande schampo och ett lätt balsam. Det finns otaliga produkter att välja mellan – se bara till att välja något som passar ditt hår.

4, Massera din hårbotten regelbundet.

Att massera din hårbotten ökar blodflödet till dina hårsäckar, vårdar hårbotten och hjälper till att lindra stress. Detta kommer inte bara att hjälpa till att hålla ditt hår friskt, det kan till och med hjälpa till att minska och/eller vända håravfall. Du kan ge dig själv en mild hårbottenmassage medan du schamponerar håret.

Related posts

Sätt att styla en pälsjacka på vintern

Benro

Modeikoner från 2000-talet som vi fortfarande beundrar

Benro

Bästa sätten att bära en kort kappa

Benro

Leave a Comment