Olika

LED strålkastare vs halogenstrålkastare: vad är skillnaden?

Strålkastare har egentligen funnits sedan bilens begynnelse och har utvecklats från de tidiga acetylenlamporna som redan användes med hästvagnarna, till de adaptiva laserenheterna du hittar på den senaste avancerade modellen. De vanligaste typerna av strålkastare som används idag är halogen och LED. Tillverkare fasar långsamt ut halogenstrålkastare till förmån för lysdioder, men båda har sina fördelar och i den här artikeln kommer vi att fördjupa oss i båda typernas för- och nackdelar för att ge dig en bättre uppfattning om vilken som är bäst för dig.

Vad är en LED-strålkastare?

LED är en förkortning för Light Emitting Diode, LED strålkastare producerar ljus genom att passera elektricitet genom små halvledare som avger fotoner. Denna elektriska process är det som lyser upp vägen framåt. LED-strålkastare avger ett mycket starkt vitt ljus. Det finns mängder med LED på ledmegastore.se.

Vilka är fördelarna och nackdelarna med en LED-strålkastare?

Fördelar,

Lägre strömförbrukning

Mycket ljus stråle

Erbjuder avancerad strålkastarkontroll

Lång livslängd

Nackdelar,

Kan blända mötande trafik i en bil

Dyrt att byta ut.

Den stora fördelen med LED-strålkastare är deras låga strömförbrukning i förhållande till ljuset de avger.

Halogenstrålkastare

Vilka är fördelarna och nackdelarna med en halogenstrålkastare?

Fördelar,

Billigt att byta

Mindre bländande gulaktigt ljuskvalitet

Nackdelar:

Inte så ljust

Hög strömförbrukning

Halogenlampor är vanliga i de flesta instegsbilar runt om i världen tack vare deras låga tillverknings- och utbyteskostnader.

LED är ofta bättre

Lysdioder är mycket mer mångsidiga än halogener, de kan konfigureras i en mängd olika former och storlekar, och deras högteknologiska karaktär möjliggör mer nyanserad adaptiv strålkastarkontroll. Vissa konstruktioner kan till och med stänga av enskilda lysdioder för att undvika att mötande fordon bländar.

LED-strålkastare har en mycket längre beräknad livslängd än halogener (upp till 10 gånger så lång), men när de slocknar kostar de mycket mer att byta ut. Dessa kostnader beror delvis på att de flesta tillverkare använder slutna strålkastarenheter

Related posts

Den mångsidiga plastskivan

admin

Välj rätt tält

admin

Solcellsbelysning i olika former

admin

Leave a Comment