Olika

Välj rätt tält

När du väljer ditt tält, välj först en modell baserad på din grupps storlek och om du kan behöva ytterligare utrymme för extra vänner, extra utrustning eller hundar. Tänk dock på att det inte finns någon branschstandard som definierar tältmått per person. Vi berättar mer om tält och hur du kan gå tillväga vid val av rätt tält för just dig.

3-manna för 3 säsonger

Det överlägset mest populära valet av tält, 3-mannatältet, är oftast lättviktsskyddad och utformade för relativt tempererade förhållandena såsom vår, sommar och höst. De är vanligtvis utrustade med gott om nätpaneler för att öka luftflödet. Meshpaneler håller insekter ute. 3-manna tål skyfall men är inte det bästa valet för ihållande exponering för hårda stormar, våldsamma vindar eller tung snö.

3- 4-manna för 4 säsonger

Förlängda säsongstält (3+ säsong) är konstruerade för långvarig användning under 3 säsonger, lämpliga för sommaranvändning men även resor under tidig vår och sen höst när måttlig snö kan påträffas. Deras mål: erbjuda en balans mellan ventilation, styrka och värmebevarande.

4-säsongstält

Konstruerade för att motstå hårda vindar och rejäla snöbelastningar, kan bergsklättringstält användas under alla årstider. Deras främsta funktion är dock att stå fasta inför allvarligt ogästvänligt väder, främst på vintern eller ovanför trädgränsen. De använder fler stolpar och tyngre tyger än 3-säsongstält. Deras rundade kupoldesign eliminerar platta takutrymmen där snö kan samlas. De erbjuder få nätpaneler och regnflugor som sträcker sig nära marken. Detta hindrar ventilationen och kan få dem att kännas varma och kvava vid milt väder. Men när fula vindar börjar yla ger ett 4-säsongstält en lugnande tillflyktsort.

Viktiga tältfunktioner

Om du gillar att kunna stå upp när du byter kläder eller njuta av luftigheten i högt i tak, leta efter ett tält med hög topphöjd. Tält i kabinstil har nästan vertikala väggar för att maximera den totala topphöjden och beboeligt utrymme. Tält i kupolliknande stil erbjuder överlägsen styrka och vindavvisande förmåga.

Related posts

Grävskopan – det kraftfullaste av verktyg

admin

LED strålkastare vs halogenstrålkastare: vad är skillnaden?

admin

Solcellsbelysning i olika former

admin

Leave a Comment